Axilur®-valmisteet

Axilur on fenbendatsolia sisältävä lääke, jolla loisten häätö on helppoa. Axilur tehoaa yleisimpiin loisiin sekä niiden vaeltaviin toukkamuotoihin. Se soveltuu siten erityisen hyvin koiran ja kissan suolinkaisten sekä hakamatojen häätöön. Kissan heisimato, joka on yleinen saalistavilla ulkokissoilla, voidaan myös häätää Axilurilla.

Axiluria voidaan käyttää myös tiineillä nartuilla, jolloin voidaan ehkäistä suolinkais- ja hakamatotoukkien vaeltamista istukan kautta pentuihin ennen syntymää (koiralla) sekä estää niiden siirtymistä pentuihin maidon välityksellä syntymän jälkeen (sekä koiralla että kissalla).

Axilurin lääkemuodot pieneläimille ovat 250 mg ja 500 mg tabletit sekä 22 % rakeet. Axilurin annos koirille ja kissoille on 50 mg painokiloa kohden kolmena peräkkäisenä päivänä. Yksi 250 mg tabletti riittää siis 5 kg:n ja 500 mg tabletti 10 kg:n painoisen eläimen päiväannokseksi. Tableteissa on jakouurre eli ne voidaan puolittaa. Axilur vet 22% rakeet myydään 10 x 10 g annosjauhepusseissa. Yhdessä pussissa on riittävästi lääkeainetta 44 kg:n painoisen eläimen päiväannokseen, joten rakeet soveltuvat parhaiten isoille koirille. Axilur annetaan ruokailun yhteydessä. Lääke on lähes hajuton ja mauton. Sen voi sekoittaa ruokaan (tabletit voi murskata tai liettää pieneen määrään vettä). Axiluria voi ostaa sekä eläinlääkäreiltä että apteekeista ilman reseptiä.

Pakkausselosteet ja valmisteyhteenvedot löydät täältä.

Optional image caption