MSD Animal Health branding element

Axilur® Koirasi sisäiseen hyvinvointiin.

Löydä jälleenmyyjäsi

Axilur® on koirille ja kissoille tarkoitettu lääke.

Muistitko matolääkitä koirasi? Axilur® on lääke Suomessa yleisimmin esiintyvien sisäloisten torjuntaan.

Koiran sisäloiset

Suomessa yleisimmin esiintyvät koiran sisäloiset ovat suolinkaiset, hakamadot sekä Giardia-alkueläin. Sen takia on suositeltavaa käyttää valmistetta, jonka vaikutus kattaa kaikki yleisimmät loiset. Axilur®in sisältämä fenbendatsoli tehoaa näihin sisäloisiin sekä niiden vaeltaviin toukkamuotoihin.

Axilur® Vet. 500 mg

Axilur® 500 mg tabletit soveltuvat parhaiten käytettäväksi vähintään 10 kg painavilla koirilla. Lue lisää.

Axilur® Vet. 250 mg

Axilur® 250 mg tabletteja suositellaan käytettäväksi kissoilla ja pienillä koirilla. Lue lisää.

Axilur® Vet 22%

Axilur®-rakeita suositellaan käytettäväksi esimerkiksi isoilla koirilla ja kenneleissä. Lue lisää.

Milloin aikuinen koira tulisi matolääkitä?

Aikuisen koiran loishäädön tarpeellisuus tulisi aina punnita ottaen huomioon koiran elintavat, oireet sekä ulostetutkimuksen tulokset. Jos koira syö raatoja ja/tai ulosteita tai jos sille annetaan raakaa lihaa tai kalaa, tartunnan riski kasvaa. Rutiininomainen sisäloishäätö on eläinlääkärin harkinnan mukaan monissa tapauksissa suositeltavaa. Esim. lapsiperheissä tulisi kaikki lemmikit lääkitä sisäloisia vastaan samanaikaisesti muutaman kerran vuodessa. Lisäksi matkustelevien koirien ja metsästyskoirien loishäädöistä tulee huolehtia säännöllisesti.

Voidaanko Axilurilla ehkäistä pentujen suolinkais- ja hakamatotartuntoja?

Kyllä. Koiranartun tullessa tiineeksi sen kudoksissa olevat suolinkaisen ja hakamadon toukat lähtevät liikkeelle n. 40 - 42 päivän kuluttua tiineyden alkamisesta ja tartuttavat syntymättömät pennut istukan kautta. Tartunta voi siirtyä pentuihin myös emon maidon välityksellä. Vastasyntyneiden pentujen suolinkais- ja hakamatotartuntoja voidaan ennaltaehkäistä antamalla nartulle Axilur-lääkitys.

Millaisista oireista sisäloistartunnan tunnistaa?

Aikuisilla koirilla tartunnat ovat usein oireettomia. Tyypillisiä suolinkaistartunnan oireita pennuilla ovat laihtuminen, huono kasvu, vatsanalueen turvotus, huonokuntoinen karvapeite ja toistuva oksentelu ja/tai ripuli. Loismatoja saatetaan nähdä oksennuksissa tai ulosteissa.
Giardia-tartunta on myös aikuisilla koirilla yleensä oireeton. Pennuilla saattaa esiintyä äkillistä ja pitkittyvää ripulia. Voimakkaassa tartunnassa eläin voi laihtua ja kärsiä nestehukasta.

Tuleeko koira matolääkitä ennen rokotusta?

Vain terveitä eläimiä tulisi rokottaa, jotta elimistön puolustusjärjestelmä kehittäisi parhaan vasteen rokotteen sisältämiä antigeenejä vastaan. Loistartunnasta kärsivä eläin ei ole parhaassa mahdollisessa kunnossa rokotusta ajatellen. Loishäätö Axilurilla on erityisen tärkeä pikkupennuilla ennen rokotusta. Pikkupennuilla on useimmiten suolinkaisia. Axilur tehoaa suolinkaiseen sekä suolinkaisen vaeltavaan toukkamuotoon. Kolmen päivän kuurin ansiosta pennusta saadaan tehokkaasti torjuttua suolinkaiset. Pennuilla on siten mahdollisuus kehittää mahdollisimman hyvä suoja rokotteen antamia tauteja vastaan.

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/7.2/session) in Unknown on line 0