Axilur®

Madottoman hyvä olla.

Axilur® on koirille ja kissoille tarkoitettu lääke.

Axilur® on fenbendatsolia sisältävä lääke, jolla sisäloisten häätö on helppoa.

Axilur® tehoaa yleisimpiin sisäloisiin sekä niiden vaeltaviin toukkamuotoihin. Se soveltuu siten erityisen hyvin koiran ja kissan suolinkaisten sekä hakamatojen häätöön. Kissan heisimato, joka on yleinen saalistavilla ulkokissoilla, voidaan myös häätää Axilur®illa.

Axilur®ia voidaan käyttää myös tiineillä ja imettävillä nartuilla, jolloin voidaan ehkäistä suolinkais- ja hakamatotoukkien vaeltamista istukan kautta pentuihin ennen syntymää (koiralla) sekä estää niiden siirtymistä pentuihin maidon välityksellä syntymän jälkeen (sekä koiralla että kissalla).

Axilur® on saatavilla 250 mg ja 500 mg tabletteina sekä 22 % rakeina. Axilur®in annos koirille ja kissoille on 50 mg painokiloa kohden kolmena peräkkäisenä päivänä. Yksi 250 mg tabletti vastaa siis 5 kg:n ja 500 mg tabletti 10 kg:n painoisen eläimen päiväannosta. Tableteissa on jakouurre eli ne voidaan puolittaa. Axilur® vet 22% rakeet myydään 10 x 10 g annosjauhepusseissa. Yhdessä pussissa on riittävästi lääkeainetta 44 kg:n painoisen eläimen päiväannokseen, joten rakeet soveltuvat parhaiten isoille koirille. Axilur® on hyvin siedetty valmiste. Haittavaikutuksia esiintyy harvoin tai hyvin harvoin (oksentelua, lievää ripulia tai koiralla allergisia reaktioita).

Axilur® annetaan ruokailun yhteydessä. Lääke on lähes hajuton ja mauton. Sen voi sekoittaa ruokaan, sillä tabletit voi murskata tai liettää pieneen määrään vettä. Axilur®ia voi ostaa sekä eläinlääkäreiltä että apteekeista ilman reseptiä.

Myyntiluvan haltija: Intervet International B.V. Pakkausselosteet ja valmisteyhteenvedot löydät täältä.

Axilur® Vet. 500 mg

Axilur® 500 mg tabletit soveltuvat parhaiten käytettäväksi vähintään 10 kg painavilla koirilla. Lue lisää.

Axilur® Vet. 250 mg

Axilur® 250 mg tabletteja suositellaan käytettäväksi kissoilla ja pienillä koirilla. Lue lisää.

Axilur® Vet 22%

Axilur®-rakeita suositellaan käytettäväksi esimerkiksi isoilla koirilla ja kenneleissä. Lue lisää.

Pidä paras ystäväsi terveenä. Axilur® on koirille ja kissoille tarkoitettu sisäloislääke.